Δευτ. - Κυρ. 09:00 - 21:00 +30 213 20 81 000
Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία
Απογευματινά Ιατρεία

Ψυχιατρικός Τομέας

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Συντονιστής Διευθυντής  Κοτζαδημητρίου Θωμάς

Το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Τζάνειου Νοσοκομείου καλύπτει ανάγκες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων της Νομαρχίας Πειραιά. Στεγάζεται στον 5ο όροφο της καινούργιας πτέρυγας του Νοσοκομείου μαζί με τις άλλες παιδιατρικές κλινικές σε ένα σύγχρονο ευχάριστο χώρο. Η κλινική προσέγγιση στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα γίνεται από διεπιστημονική ομάδα ψυχικής υγείας, στην οποία συμμετέχουν Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Παιδαγωγός, Εργοθεραπευτής, Λογοθεραπευτής.

Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία

Στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία παρέχονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν ποικίλες ψυχολογικές δυσκολίες και ψυχιατρικές διαταραχές. Κύριος στόχος είναι η έγκαιρη παρέμβαση, διάγνωση και θεραπεία των παιδοψυχιατρικών διαταραχών που παρουσιάζουν τα παιδιά και οι έφηβοι, καθώς και η υποστήριξη των οικογενειών τους.
Συμπληρωματικά λειτουργεί Εξειδικευμένο Ιατρείο Διαταραχών Διάθεσης (Συναισθηματικών Διαταραχών) που απευθύνεται σε παιδιά που εντοπίζονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (γονείς με ψυχιατρικό νόσημα, παιδιά με ιστορικό απόπειρας αυτοκτονίας, κ.α.).

Μονάδα Εσωτερικής Νοσηλείας.

Η Μονάδα Εσωτερικής Νοσηλείας, δυναμικότητας 5 κλινών, δημιουργήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος “ΨΥΧΑΡΓΩΣ” και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η ανάπτυξη Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο, στον ίδιο χώρο με τις υπόλοιπες παιδιατρικές κλινικές συνιστά αναπόσπαστο μέρος της συνολικής παιδιατρικής φροντίδας. Συμβάλλει έτσι σημαντικά στον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας εφόσον εξομοιώνεται με τις υπόλοιπες παθήσεις και περιορίζεται ο κίνδυνος και οι συνέπειες του «κοινωνικού αποκλεισμού».
*** Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, η σχολική φοίτηση των παιδιών και εφήβων δε διακόπτεται, αλλά καλύπτεται από επισκέπτες εκπαιδευτικούς. Η παραπάνω δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.
Στο σχεδιασμό της μετανοσοκομειακής φροντίδας των ήδη νοσηλευθέντων παιδιών εκτός της ψυχιατρικής παρακολούθησης (follow up) και των άλλων θεραπευτικών παρεμβάσεων λειτουργεί ομάδα ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων μετά το τέλος της νοσηλείας τους.

Διασυνδετική Συμβουλευτική Υπηρεσία.

Παράλληλα με τα εξωτερικά ιατρεία αναπτύχθηκε από την αρχή της λειτουργίας του Τμήματος Διασυνδετική Συμβουλευτική Υπηρεσία, η οποία παρέχει κάλυψη σε παιδιά και εφήβους που νοσηλεύονται σε Παιδιατρικές Κλινικές του ΤΖΑΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου.
Ένας σημαντικός αριθμός αφορά σε περιστατικά που προσέρχονται για παιδοψυχιατρική εκτίμηση μετά από εισαγγελική εντολή ή για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Βρείτε γιατρό

Open visitation with only two visitors in a room at any given time. No one under 12 years of age may visit without permission .

Εξωτερικά Ιατρεία

Open visitation with only two visitors in a room at any given time. No one under 12 years of age may visit without permission .

Οδηγίες προσέλευσης

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας email

Επείγοντα ραντεβού

Καλέστε : 213 20 80 444