Γυναικολογική Κλινική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
« ΤΖΑΝΕΙΟ »

Το νοσοκομείο μας διαθέτει Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική όπου νοσηλεύονται Μαιευτικά και Γυναικολογικά περιστατικά σε σύγχρονες εγκαταστάσεις (χειρουργεία – αίθουσα τοκετών – δίκλινους θαλάμους με W.C) και υποστηρίζεται από τα εργαστήρια του νοσοκομείου μας επί 24ώρου βάσεως.

  • Πραγματοποιούνται όλες οι Μαιευτικές, Γυναικολογικές και Ογκολογικές επεμβάσεις
  • Γυναίκες με προβλήματα ακράτειας και διαταραχών του πυελικού εδάφους αντιμετωπίζοναται με καινούργιες τεχνικές – ελάχιστα επεμβατικές με πολύ καλά αποτελέσματα.
  • Λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία καθημερινά για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και τη διεκπεραίωση γυναικολογικών περιστατικών .
  • Εκεί πραγματοποιείται η εξέταση κατά Παπανικολάου και εφ’ όσον χρειαστεί κολποσκόπηση, βιοψία τραχήλου της μήτρας και μικροεπεμβάσεις.
  • Η χρήση των υπερήχων έχει σήμερα γενικευτεί. Στη κλινική μας εξετάζονται γυναίκες για την εκτίμηση και παρακολούθηση, της εξέλιξης της εγκυμοσύνης τους, (απλό υπερηχογράφημα κυήσεως) καθώς και γυναίκες με διάφορες παθολογικές γυναικολογικές καταστάσεις (διακολπικό – διακοιλιακό υπερηχογράφημα).
  • Κάθε Πέμπτη λειτουργεί ιατρείο Οικογενειακού Προγραμματισμού, με σκοπό,τη γυναικολογική εξέταση και λήψη Pap test, τη τοποθέτηση σπειραμάτων,την ενημέρωση για αντισύλληψη, την ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την ενημέρωση για την υγιεινή του γεννητικού συστήματος κλπ.

Μ. Ε. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Συν/στής Δ/ντής Μ/Γ κλινικής